[Podcast] #001: Waarom Bert de Jong geen bijbelteksten meer onderstreept

[Podcast] #001: Waarom Bert de Jong geen bijbelteksten meer onderstreept

27 februari 2013 om 08:28

Modified Podcast Logo with My Headphones Photoshopped On

Creative Commons License Colleen AF Venable via Compfight

Het ontdekken van nieuwe vormen en manieren in het bloggen gaat lekker door. Dit is de eerste Woorden van Waarde Podcast. Bij een podcast gaat het om een audiobestand dat je hier op de site kunt luisteren of kunt downloaden. Handig voor in de auto, op de fiets of gewoon thuis. Binnenkort is het ook een 'podcast' in iTunes.

Net als alle andere elementen en de liedjes van Woorden van Waarde is ook de podcast bedoeld om je door de kracht van de mooie woorden van de bijbel te ondersteunen. In de podcast staat steeds iemand centraal die iets met die bijbel heeft. Ik laat dus vooral anderen aan het woord. [powerpress] Deze aflevering staat Bert de Jong centraal. Om een duidelijke reden. Bert was als medewerker van het NBG nauw betrokken bij de eerste Woorden van Waarde CD. Op dit moment is Bert werkzaam als zelfstandig ondernemer, waarbij hij onder andere interim directeur is van de Internationale Bijbel Bond (IBB). Wat ik heb onthouden van het gesprek zijn drie dingen (maar hij zegt vast veel meer waardevolle dingen):
  1. Berts uitdaging met een van zijn favoriete teksten: "Laat uw vriendelijkheid aan alle mensen bekend zijn" juist ook toen hij in een nare situatie rond zijn werk zat.
  2. Bert onderstreept geen bijbelteksten meer, en hij doet dat met een goede reden...
  3. De voortdurende drive van Bert om nieuwe vormen te vinden waardoor de bijbel ook nieuwe generaties blijft aanspreken. En de noodzaak van organisaties om daarbij samen te werken.

Een boek om weg te geven

Bert is zo aardig geweest om een boek te willen weggeven onder de luisteraars van deze blog: Op weg naar het doel, een ontdekkingsreis door de Bijbel van Whitney T. Kuniholm. Het is een programma waarin de 100 essentiële bijbelgedeelten behandeld worden. Bert spreekt er ook over in de podcast. Dus als je een tweet stuurt of dit bericht 'liked' op facebook, en hieronder je mening achterlaat, maar je kans op het boek (ik verloot op 5 maart 2013). Hieronder de podcast, als je hem niet als player kunt zien, ga dan naar deze link.

Shownotes

  • De site van de Navigators, die bekend zijn om hun kaartjes bedoeld om je te helpen bijbelteksten uit je hoofd te leren.
  • De Internationale Bijbel Bond, waar Bert op dit moment werkzaam is. De IBB verzorgt bijbelleesroosters en geeft ook boeken en roosters met dagteksten uit. 'Leidraad' is een hele bekende.
  • Bert's eigen site. Om een indruk te krijgen van het werk van Bert.
Heeft deze podcast jou geïnspireerd? Ken je mensen om te interviewen voor deze podcast? Ik waardeer het zeer als je een bericht achterlaat!

Deel dit