Hoe het lied 'Redding' is ontstaan [video]

Hoe het lied 'Redding' is ontstaan [video]

6 maart 2013 om 08:32

Hoe een Woorden van Waarde lied ontstaat'Redding' is het nieuwst Woorden van Waarde lied die je kunt downloaden. Dit is het lied waarover ik het langst heb gedaan om te schrijven tot nu toe.
Het heeft gewoon heel lang stil gelegen. Luca en ik zijn dit lied begonnen tijdens de opnames voor een uitzending van Nederland Zingt begin 2009. Ik was uitgenodigd om over Woorden van Waarde te komen vertellen. De crew wilde graag ons filmen terwijl we aan het schrijven waren. Dus we zijn maar gewoon gaan doen of er geen camera's waren en aan de slag gegaan. Het leuke was dat de EO wel de Shamrock studio in Baarn had geregeld. Dat is natuurlijk een prachtige plek! Toen ontstond tijdens het filmen dit refrein. Ergens had ik het ook zelf op mijn telefoon (toen nog een 'Palm Treo', iemand herinneringen?) opgenomen als idee. Toen Luca en ik eind vorig jaar weer bij elkaar kwamen om te schrijven hebben we die fragmenten er weer bij gepakt, en hebben we het lied afgemaakt. Maar het leuke van dit lied is wel dat het meest prille begin van dit lied dus op camera is vastgelegd. En dat je kunt zien en horen welke ontwikkeling het heeft doorgemaakt. Ik heb de fragmenten uit die uitzending van Nederland Zingt voor je op een rijtje gezet. Als je de video niet ziet, klik dan hier.

Deel dit