[Podcast] #004: De bijbel is de sleutel voor geloofsgroei; interview Jan Willem Bosman

[Podcast] #004: De bijbel is de sleutel voor geloofsgroei; interview Jan Willem Bosman

4 mei 2013 om 10:30

Jan Willem BosmanHet is weer tijd voor een podcast. Dit keer een interview met Jan-Willem Bosman.
Jan-Willem is internetevangelist, en zijn werk is te vinden op www.jesus.net. Ik vind dat Jan-Willem veel meer is dan dat. Hij is ondernemer, gezinsman, organisator en netwerker. Want het jesus.net netwerk voorziet in websites waarin het verhaal van Jezus wordt uitgelegd in 23 talen! Wat ik bewonder in Jan-Willem is dat zijn hele leven in dienst staat van het volgen van de God van de Bijbel en hem vertrouwen in alles. Ook in de dagelijkse dingen. Zijn leven heeft in mijn optiek impact, en daarom past een interview met hem ook in deze podcast. Jan-Willem en zijn gezin leven van giften van mensen zoals jij en ik. De oproep om hem te steunen gaat dus nog volgen, maar ik zou willen dat je hem eerst beter leert kennen. Toen ik Jan-Willem vertelde over mijn 'herstart' van Woorden van Waarde en dat ik het eigenlijk zo rijker beleef dan bij de eerste CD (lees het Manifest op de downloadpagina), vertelde hij mij over een samenwerking met 'Back to the Bible'. Over onderzoek naar geloofsgroei en bijbelgebruik, over een boek... We hebben de microfoons aangezet, want wat hij vertelde is ook waardevol voor de Woorden van Waarde community, voor jullie, dacht ik zo. Luister mee! [powerpress] Als je dit bericht leest in je email kun je onderaan in de link de mp3 downloaden, of hier op internet luisteren. En omdat Jan-Willem internetevangelist is, hebben we dit keer 'shownotes' met een heleboel interessante links!

Shownotes

  • De website waar het werk van Jan-Willem zich rond concentreert: www.jesus.net
  • De website met de service om meerder malen per dag/ week een interactie te hebben met de bijbel: www.Gotandem.com.
  • Het boek 'Unstuck' waarin je kunt lezen over het onderzoek dat de bijbel cruciaal is bij meer dan 90% van de mensen die willen groeien in hun geloof. Ik ben het boek meteen gaan lezen, en het is inspirerend.
  • De organisatie 'Back to the Bible', de organisatie van de auteurs van 'Unstuck'
 

Podcasts op je mobiel of in iTunes

De Woorden van Waarde podcast is nu ook als rss feed en in iTunes te beluisteren. Dat betekent dat je het bijvoorbeeld ook automatisch op je computer kunt krijgen als er een nieuwe aflevering online staat. Vooral de beschikbaarheid in iTunes is erg handig (ook voor Windows gebruikers). Hier is de Woorden van Waarde podcast pagina in iTunes. Ik ben wel benieuwd wie van jullie gewend is om podcasts zo op z'n telefoon of computer te luisteren. Natuurlijk mag je ook gewoon op de site luisteren via de audio- player. Je kunt me via een reactie onderaan de pagina laten weten wat voor jou het beste werkt. En ik zou het natuurlijk heel erg leuk vinden als je de podcast waardeert in iTunes. Dat helpt enorm om Woorden van Waarde bij meer mensen onder de aandacht te brengen.

Jan Willem Bosman steunen

Dan misschien wel de belangrijkste handeling die je kunt doen als je dit bericht leest. :-) Steun Jan Willem en zijn gezin! Dat kan op twee manieren:
  • Een éénmalige gift, gewoon omdat zijn verhaal je aanspreekt, en dat wat hij heeft gedeeld in deze podcast een steuntje in de rug verdient
[maxbutton id="13"]
  • Een machtiging om Jan Willem en Marjon periodiek met een vast bedrag te ondersteunen. Ga dan naar hun pagina bij Agapè, en kies de optie: machtiging.
[maxbutton id="14"]  

Deel dit