Watch your mouth! Hoe onze woorden anderen beïnvloeden

Watch your mouth! Hoe onze woorden anderen beïnvloeden

4 september 2013 om 08:05

This is not a social media megaphone

mikael altemark via Compfight

De reden dat ik ben gaan bloggen is mede geïnspireerd door één van mijn meest favoriete blogs, die van Michael Hyatt. Hij schrijft over 'Intentional leadership', het is zijn doel je te helpen je leven in te richten zodat je er meer waarde uit haalt. Zijn onderwerpen variëren van marketing/ schrijven (hij is CEO geweest van een grote Amerikaanse uitgeverij)/ talentontwikkeling tot het gebruik van handige gadgets. Michael is ook christen en, hoewel ik niet om die reden hem ben gaan volgen, hij houdt zich ook bezig met ... zeg maar 'Woorden van Waarde'. :-) Onlangs maakte hij een 'podcast' (een soort online radioprogramma) over hoe onze woorden anderen kunnen beïnvloeden. En die wil ik graag met je delen in deze blog. -- als je hierboven geen audiospeler ziet, klik dan hier -- Hij werkt een bijbeltekst uit Efeze uit in deze podcast:
Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden, die goed doen aan wie ze hoort. Ef. 4:29
Het is een mooie aanmoediging vandaag in de gesprekken die ik ga voeren om vooral opbouwende woorden te spreken. En zo een positieve impact te hebben op de wereld om mij heen. Een hele fijne dag!  

Deel dit