Rust vinden in muziek (nieuw lied online)

Rust vinden in muziek (nieuw lied online)

4 december 2013 om 22:34

Ik voel me een beetje Sinterklaas vanavond (ik schrijf dit bericht op 4 december om 22.30 uur. :-)
Ik mag namelijk weer een cadeautje weggeven. Ter inspiratie weer een prachtige bijbeltekst op muziek. Om deze op een nieuwe manier tot je te laten spreken. Je kunt het liedje hier downloaden. Om te downloaden heb je wel een gratis account nodig. Ik vertel je graag nog iets meer over dit liedje en hoe het is ontstaan. Ik voel me echt bevoorrecht dat meer en meer mensen deze site weten te vinden en aangeven dat de liederen en de verhalen op dit blog hen inspireert. En dat het ook muzikanten inspireert. Zo kwam ik in contact met Judith Koedoot. Ik ken haar man, Jakob.  We hebben ooit in het Ronduit Gospel Choir (nu Forever Worship) nog naast elkaar gestaan geloof ik. Judith schrijft ook liedjes. Al vanaf heel jong, en we besloten samen een liedje te schrijven. Zoals wel vaker vond ik inspiratie in een lijstje teksten die Annemarie mij regelmatig stuurt.

Rust

Zoek rust mijn ziel bij God alleen, van Hem blijf ik alles verwachten. Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, ik zal niet wankelen. Psalm 62:7-8
Dat ik deze tekst juist nu heb gekozen is niet helemaal toevallig. Ik beschouw dit lied als het 'november' lied, want ik wil immers iedere maand een nieuw lied schrijven. Maar het leven is zo vol op dit moment, dat 'rust' echt even een thema is. En ik denk dat deze december maand voor iedereen een opeenstapeling van afspraken, verplichtingen en deadlines is met de feestdagen voor de deur. Juist dan hoop ik dat dit lied je in de onrust ook een rust moment geeft. Zoals de drumgroove ook actief stopt op een paar plekken in het lied. Veel luisterplezier! Hoe 'organiseer' jij rust voor jezelf in je leven? Heb je tips? Laat ze hieronder achter!  

Deel dit