Hoeveel meer

Hoeveel meer

28 januari 2014 om 06:38

taking a restPieker je wel eens? Gewoon, je zorgen maken over van alles en nog wat.
Mattheüs misschien wel. Want  toen Jezus daar van alles over zei, vond hij het zo belangrijk om het voor ons op te schrijven in de bijbel. En het zijn woorden van waarde die hij schrijft. Jezus weet dat we ons gewoon regelmatig zorgen maken. En hij roept ons op dat niet te doen. Met een reden. Maar hoe doe je dat nou? Hoe stop je het piekeren? Ik las dit weekend een artikel dat piekeren niets anders is dan 'de verkeerde kant op fantaseren'. Het gebeurt, en we moeten ons actief inspannen om het niet te doen. Dat is ook wat Jezus zegt in hoofdstuk 6 van Mattheüs: "Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, nogch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding?" Ik heb die reminder steeds weer opnieuw nodig. Ik moet er steeds weer opnieuw aan worden herinnerd. Ik geloof wat er verderop staat:
Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? (Matt. 6:30).
Hoeveel meer. Tja. Dat is nog eens een gedachte voor vandaag. Hoeveel meer. Laat ik maar eens de goede kant op fantaseren. God houdt van me, zorgt zelfs voor me. Voor mijn kleding, mijn voedsel en zoveel meer. Pieker je veel? Hoe ga je ermee om?  

Deel dit