Meer dan het leven (gratis download nieuw lied)

Meer dan het leven (gratis download nieuw lied)

9 februari 2014 om 07:52

Het is weer tijd voor een nieuw lied. Dit keer is het een lied van Eric en Tanja Lagerström. Ik ken Eric nog goed uit de tijd dat ik met het Ronduit Gospel Choir meedeed aan het 'Classic Gospel Festival', waar Eric de pianist was. Eric is een begenadigd muzikant, maar ook songwriter en liefhebber van de bijbel. Onlangs hoorde ik hun CD 'Here is your God'  en ontdekte ik een lied dat ook letterlijk uit de Bijbel komt: Uw liefde is meer dan het leven. Uit psalm 63. T
en ik Eric onlangs sprak en hem over Woorden van Waarde vertelde, bood hij aan het lied ook hier op de site ter beschikking te stellen. Gratis. Dus login of meld je aan. En veel plezier met je download. Hieronder ligt Eric toe wat de psalm en het lied voor hem betekent. Door Eric Lagerström:

Woestijn

Psalm 63 is een van de vele voorbeelden van Psalmen van David, die hij schreef in een moeilijke situatie. Er staat boven: ...”toen hij in de woestijn van Juda was” Zo staat er op andere plaatsen:, “....toen hij op de vlucht was voor Saul” (Psalm 57) of “....toen hij met Bathseba had geslapen” (Psalm 51) Wat ik zo mooi vind aan deze Psalm is dat het blijkbaar legitiem is om je gevoel van verlatenheid naar God te uiten. David doet het heel vaak. Ik herken zijn gevoel van gemis, smachten, hunkeren. Dat je niet eens kan bidden, alleen maar zijn naam fluisteren in de nacht. Dat gevoel kan me soms overvallen in tijden van geestelijke “droogte”, woestijn dus. “Down” zouden we nu zeggen.

Gevoel en verstand

In die tijden kan ik niet pakken met mijn gevoel, wat ik wél weet met mijn verstand: namelijk dat God er altijd is, dat Hij totale controle heeft over welke situatie dan ook, dat Hij goed is en trouw en dat zijn liefde oneindig is. En ik wéét hoe verfrissend een ontmoeting met die God is, en ik smacht naar een nieuwe openbaring van Hem. David weet dat ook, hij herinnert zichzelf aan de tijden dat Hij in het heiligdom, in de tempel was en de heerlijkheid en glorie van God heeft mogen aanschouwen. Zo mag ik mezelf in “down” periodes ook herinneren aan die momenten in mijn leven dat ik God heel dichtbij heb mogen ervaren, en een heel intense diepe openbaring mocht krijgen van zijn liefde. De les die ik van David leer is om te beslissen tóch God te gaan prijzen, mijn lippen en handen in beweging te brengen. Deze beslissing is zo essentieel in het leven van een christen, want doordat ik God ga aanbidden gaat Hij zich ook weer aan mij openbaren en bespeur ik meteen weer zijn liefdevolle aanwezigheid in mijn leven. Die liefde overstijgt alles:
Uw liefde is meer dan het leven!
 

Deel dit