Stilstaan bij het kruis

Stilstaan bij het kruis

19 april 2014 om 05:50

[caption id="attachment_1357" align="aligncenter" width="570"]Adrien Sifre via Compfight Adrien Sifre via Compfight[/caption]
Gisteren was het Goede Vrijdag. Ik las gisteravond voor het slapen gaan een preek van John Piper over Goede Vrijdag en hij schreef dit: Het is een vreemde en verschrikkelijke verdraaiing van het evangelie om te zeggen dat omdat Jezus voor mij geleden heeft, ik daarom niet meer hoef te lijden - dat ik een comfortabel en voorspoedig leven kan hebben. [stilte]. Hier moest ik echt even over nadenken. Hebben wij stiekem het kruis niet wat geromantiseerd? Juist ook als we geloven dat Jezus aan het kruis zijn leven gaf voor ons?

Voorspoed en luxe

Ik gun iedereen een voorspoedig en luxe leven. En ik ben er zelf ook op gericht en aan gehecht. Maar misschien wel teveel.
En nu we zijn kinderen zijn, zijn we ook zijn erfgenamen, erfgenamen van God. Samen met Christus zijn wij erfgenamen:wij moeten delen in zijn lijden om met hem te kunnen delen in Gods luister. Rom. 8:17 Dat is uw roeping; ook Christus heeft geleden, om uwentwil, en u daarmee een voorbeeld gegeven. Treed dus in de voetsporen van hem... 1 Petrus 2:21
Deze goede vrijdag werd ik bepaald bij twee gedachten:
  1. Het werk van Christus aan het kruis was volkomen. Er is niets meer nodig voor de mensheid om de glorie van God te zien.
  2. Het werk van Chrsitus is een voorbeeld voor ons. Ons leven is bedoeld om anderen te dienen, ook als het ons lijden betekent.
Laten we oppassen dat het evangelie niet zoiets wordt als: omdat hij dakloos is geweest, kan ik een groot huis hebben. Omdat hij in armoede leefde, kan ik in luxe leven. Hij onderging lijden, zodat ik gemak kon ervaren. Daar ga ik vandaag nog maar eens even over nadenken. En misschien nog wel wat langer daarna. Wat betekent goede vrijdag en het kruis van Christus voor jou?

Deel dit