De zegen van het wachten

De zegen van het wachten

10 november 2014 om 07:00

Wallpaper_WoordenvanWaarde_Jesaja30
Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik wachten niet echt een leuke hobby vind. Sterker nog, ik snap heel goed dat geduld een bijzondere vrucht van de Geest is (Gal. 5:22). Het is namelijk iets bijzonders om geduldig te kunnen zijn. Voor mij althans. Het lied van deze week vindt zijn tekst in Jesaja 30. Gelukkig de mens die op hem wacht. Dat is wel een uitdaging. Hoe kan God ons nou laten wachten als hij van ons houdt? Wachten hoort niet bij de zegeningen van deze tijd. Of toch wel? Wist je dat het Hebreeuwse woord voor wachten hetzelfde betekent als 'hopen'? Ik vind dat heel interessant. Wachten is dan niet alleen maar iets negatiefs, het is het hopen op iets dat gaat komen.
Wat nu als wachten eens iets meer verwachten zou kunnen worden in ons leven?
Wachten veronderstelt rust. Momenten van niets. En die momenten zijn er met een reden. Heb je ooit iemand vanuit een impuls in de drukte van het bestaan zien veranderen? Nee, meestal heb je daar momenten van rust en inkeer (reflectie) voor nodig. Dat is waar Jesaja het in hoofdstuk 30 over heeft, en waar het lied van deze week over gaat! In rust en inkeer ligt jullie redding. In geduld en vertrouwen ligt jullie kracht. Jesaja 30:15 Ik wens je een goede week toe. Je kunt het lied hieronder beluisteren, en downloaden als je een account hebt aangemaakt. [soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/176101491" params="auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=false" width="100%" height="150" iframe="true" /]

Deel dit