Waarom ik vind dat muzikanten in de kerk moeten worden betaald

Waarom ik vind dat muzikanten in de kerk moeten worden betaald

7 juli 2015 om 05:51

In mijn wekelijkse overdenking op Groot Nieuws Radio heb ik het gisteren gezegd dat ik vind dat muzikanten in de kerk betaald moeten worden. Al lezend in mijn bijbelrooster kwam ik zoveel verhalen tegen waar de volgende lijn in zat:

Op veel plekken in het oude testament waar Gods volk een moment van geestelijke groei te vieren heeft, speelt muziek een belangrijke rol. De leiders van het volk besloten daarom dat deze mensen moesten worden vrijgesteld voor deze belangrijke taak!

Mijn overdenking kun je hier terugluisteren:

Als je wilt weten waar er in de bijbel staat dat de zangers worden vrijgesteld: Kijk oa. in 1 Kronieken 9:33 en 1 Kronieken 25:1. Ook Nehemia 12 vind je dit. Het wonderlijke verhaal van Josafat staat in 2 Kronieken 20. Wat ik nu vind dat er moet gebeuren? Twee dingen:

  1. Ik vind dat kerken hierover het gesprek moeten aangaan op organisatie-niveau. Dus niet alleen als individuele kerk (er zijn een paar gemeentes waar er tenminste één muzikant in de betaalde staf zit), maar op het landelijk niveau. Omdat we misschien wel naar grotere kerken toe moeten om dit te organiseren. De vraag voor deze vergaderingen is dan: Hoe kunnen we zorgen dat onze beroepsmusici niet in de banken zitten, maar de kerk dienen met hun gaven?
  2. Wij gewone kerkgangers zouden ons echt moeten afvragen wat wij extra aan de kerk kunnen bijdragen om dit mogelijk te maken.

Ik doe deze oproep niet voor mezelf. Al geef ik toe dat toen ik in 1992 als 18 jarige jongen in de USA in alle kerken waar ik toen tourde met de Continentals een Music Pastor zag, dat ook mijn droom was. Ik doe deze oproep vooral omdat ik ook graag de vernieuwing en geestelijke groei wil meemaken die een trouw en toegewijd volk ten deel valt. Ik kan niet wachten! Je kunt meedoen aan de stelling via www.grootnieuwsradio.nl. Dat kan alleen op 7 juli 2015.  

Deel dit