Een simpele routine kan je geloof meer impact geven

Een simpele routine kan je geloof meer impact geven

8 februari 2013 om 15:34

 
[caption id="attachment_209" align="aligncenter" width="450"]Meeschrijven met de bijbelstudie van Beth Moore. (c) Sander Mak Meeschrijven met de bijbelstudie van Beth Moore. (c) Sander Mak[/caption] Ik denk nog vaak terug aan een belevenis in 2006, toen we met ons koor Forever Worship te gast waren bij Travis Cottrell in de USA. We traden met het koor op tijdens een conferentie van Beth Moore. Travis is de vaste aanbiddingsleider tijdens die conferenties (eigenlijk alleen voor vrouwen, maar ja, muzikanten mochten gewoon naar binnen) en had ons meegenomen naar Birmingham, Alabama. Ik had nog nooit zoveel moeite gehad om  mee te schrijven met preken: in de preken van Beth zat gewoon te veel wat ik wilde onthouden (en ze praatte errug snel). Eén van de eye-openers voor mij was hoe Beth Moore ons leerde op Gods Woord te vertrouwen. Dat je dit blog leest, is daarvan een directe consequentie. En ik hoop dat ik iets van het enthousiasme over de bijbel op je over kan brengen. Die reis in 2006 heeft in veel opzichten wat voor mij betekent. Ik ontdekte hoe belangrijk het is met welke woorden wij ons hart en onze gedachten vullen.
Woorden hebben macht over leven en dood, wie zijn tong koestert, plukt daarvan de vruchten. Spreuken 18:21
En bekend gezegd zegt: "Waar het hart vol van is, loopt de mond van over." Het is zo waar dat waar je je gedachten mee vult, bepalend is voor waar je over spreekt, en hoe je spreekt. Niet voor niets zegt hetzelfde bijbelboek:
Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven. Spreuken 4:23
Deze gedachten inspireerden mij om mijn gedachten goed gevuld te houden met de waardevolle woorden. En er zijn voor mij geen woorden die meer waardevol zijn dan die van de God op wie ik vertrouw. En zijn woorden vind ik in  de bijbel. In 2006 ben ik begonnen om bijbelteksten op muziek te zetten. Om het voor mezelf makkelijker te maken bijbelteksten te leren. Dat is de Woorden van Waarde CD geworden. Toen ik onlangs een vriend sprak over die CD en ik met hem filosofeerde over het vervolg en hem vertelde waar het mij om te doen was, kwamen we tot de conclusie dat Woorden van Waarde over veel meer dan muziek gaat. En hoe krijg je dat nu duidelijk?
Woorden van Waarde gaat over veel meer dan muziek.
Ik heb mijn ontdekkingstocht naar waarom het lezen van de bijbel en het kennen van bijbelteksten veel impact kan hebben op je geloof, en dus op je leven en dat van de mensen om je heen opgeschreven. Om jou en anderen te inspireren. Om op dit blog vervolgens verhalen te kunnen delen. Want ik geloof echt dat een simpele routine je geloof meer impact kan geven in je leven! Ik nodig je uit het te downloaden. Helemaal gratis. Het is een ebook. Je kunt het lezen op je computer of tablet. Of printen natuurlijk. Het enige wat je hoeft te doen is je even aanmelden via onderstaande button. [maxbutton id='1']   Als je je inschrijft geef je je emailadres. Daarmee kan ik je ook op de hoogte houden wanneer je gratis liedjes kunt downloaden binnenkort, en wanneer ik nieuwe blogs schrijf over waardevolle woorden! Je kunt na inschrijving meteen het ebook downloaden. Ook kun je je natuurlijk altijd uitschrijven. Als je al aangemeld bent: te gek. Dan heb je misschien het manifest ook al gedownload. Laat dan hieronder weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Deel dit