8 redenen om bijbelteksten te leren volgens John Piper [video]

8 redenen om bijbelteksten te leren volgens John Piper [video]

16 april 2013 om 11:00

By John Piper. ©2013 Desiring God Foundation. Toen ik deze video voor het eerst zag, was ik enorm onder de indruk. Eigenlijk ben ik dat nog steeds. (als je trouwens dit bericht leest via de email, zie je geen videospeler. Ga dan naar deze pagina). John Piper citeert hier 15 minuten lang letterlijke bijbelteksten. Psalm 1, Psalm 16, Psalm 103, Romeinen 5:1–8, Romeinen 8, Mattheüs 6:25–34, and 1 Korintiërs 13. Als je het uitschrijft, zijn het pagina's vol tekst. Op zijn website licht John Piper ook in 8 zinnen toe wat het kennen van bijbelteksten voor hem betekent.
  1. Het uit het hoofd leren van de bijbel maakt mediteren mogelijk om momenten dat je geen bijbel bij de hand hebt. En mediteren is de weg naar beter begrijpen van de bijbel.
  2. Uit het hoofd leren van bijbelteksten versterkt mijn geloof omdat geloof komt door het horen en horen door het woord van Christus, en dat gebeurt wanneer je de woorden hoort in je hoofd.
  3. Het uit het hoofd leren van de bijbel vormt de manier waarop ik de wereld zie omdat het mijn verstand afstemt op God's perspectief.
  4. Het uit het hoofd leren van de bijbel maakt Gods woorden beschikbaar op momenten van verleiding, want Gods waarschuwingen en beloften zijn de manier om de heilloze beloften van de zonde te weerstaan.
  5. Het uit het hoofd leren van de bijbel bewaakt mijn gedachten doordat het het makkelijker maakt om onjuistheid te ontdekken - en de wereld zit vol onjuistheid omdat de god van de wereld een leugenaar is.
  6. Het uit het hoofd leren van de bijbel stelt me in staat om de duivel in zijn gezicht te raken met een kracht die hij niet kan weerstaan, en dus beschermt het mezelf en mijn familie van zijn aanvallen.
  7. Het uit het hoofd leren van de bijbel voorziet in de meest krachtige en zoete woorden om andere mensen te bemoedigen in tijden van nood.
  8. Het uit het hoofd leren van de bijbel zorgt voor de matrix voor een intieme omgang met Jezus omdat hij tot mij spreekt door zijn woord en ik tot hem in gebed.
John Piper noemt dit zijn 'getuigenis'. Wat is jouw ervaring met bijbelteksten? Ik ben er erg benieuwd naar! Laat hieronder een reactie achter!

Deel dit