Uw Huis (nieuwe mp3 online)

Uw Huis (nieuwe mp3 online)

28 augustus 2013 om 05:00

==  voor wie dit bericht in de email leest: klik hier om in je browser lezen. Het ziet er beter uit en je kunt een audiofragment beluisteren. ==

Tijdens de afgelopen vakantieperiode ben ik in Frankrijk geweest. Ik was er soort van ‘aan toe’ om even helemaal weg te zijn van werk, de thuisomgeving, alle emails en verplichtingen. Het leven lag even helemaal plat. Ik kon boeken lezen en uitslapen. Nou ja, iets langer slapen dan normaal… Het was heerlijk. We weten allemaal dat de plek waar we zijn uitmaakt. Dat onze omgeving van belang is voor hoe we ons voelen, hoe we ons leven kunnen relativeren, etc. Het lied van deze maand heeft als titel: “Uw Huis”. De tekst komt uit Psalm 84. Dat is de psalm waar de dichter het heeft over Gods huis. Dat is misschien nog wel een betere plek dan een vakantiebestemming, als ik de psalmdichter mag geloven. [soundcloud url="http://api.soundcloud.com/tracks/107723842" params="" width=" 100%" height="166" iframe="true" /] De psalmdichter noemt in deze psalm Gods huis ‘lieflijk’ en zegt:
Beter één dag in uw voorhoven, dan duizend dagen daarbuiten, beter op de drempel van Gods huis, dan wonen in de tenten der goddelozen. (Psalm 84:11)
Waarom? De psalmdichter heeft in Gods aanwezigheid ervaren dat ‘een dal van dorheid voor hem verandert in een oase’ (v.7). Dat is de essentie van dit lied. Het huis van God, Gods aanwezigheid, is ‘the place to be’ als je je leven wilt verfrissen en vernieuwen. Daarom dit zomerse liedje, geschreven met Adrian Roest (die ook piano en hammond heeft gespeeld op deze track). Verder hebben Kirsten Slagter (zang) en Arend Jansen (gitaar) meegewerkt. Je kunt de mp3 en de tekst met akkoorden nu downloaden. Als je nog geen account hebt, maak deze dan aan.

Deel dit