Waardevolle woorden om te bidden [nieuw lied]

Waardevolle woorden om te bidden [nieuw lied]

8 januari 2014 om 06:48

Ken je het oude kinderlied 'Lees je bijbel, bid elke dag'. Misschien heb je net als ik het lied ontzettend vaak gezongen. Vol enthousiasme. Maar je wordt ouder en het natuurlijke en simpele van het liedje is niet meer zo makkelijk. We worden geconfronteerd met tegenslagen.
Heb je je wel eens afgevraagd waarom überhaupt God sommige dingen in je leven toelaat? En natuurlijk weten we dat onze wereld 'gebroken' is. Maar dat sommige mensen zoveel op zo'n jonge leeftijd te verwerken krijgen... dat lijkt niet fair. En bidden is dan ver weg. Wat nu? David zat ook in zo'n situatie. Hij schrijft een lied! En dat lied hebben we op muziek gezet, omdat het waardevolle woorden zijn. Je kunt het gratis downloaden. [soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/128451102" params="color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true" width="100%" height="166" iframe="true" /]

Houd mij in leven, Heer

Het lied van deze maand  is gebaseerd op een psalm (143) van David. We weten niet precies wanneer David dit geschreven heeft, maar het was zeker niet op een ontspannen en gelukkig moment. Het is waarschijnlijker volgens commentatoren dat David dit schreef toen hij op de vlucht was voor koning Saul of zijn zoon Absalom. Het moet absurd geweest zijn dat hij - de gezalfde koning van Israël - op de huid gezeten werd. Waar was God? Herkenbaar? Niet weten waar God is en het al helemaal niet begrijpen? Dit is hoe David bad, en daar kunnen we van leren.
Laat mij in de morgen uw liefde horen, in U stel ik mijn vertrouwen, wijs mij de weg die ik gaan moet, mijn ziel verlangt naar U. Ps. 143:8
Ik hoop dat dit lied je helpt om de liefdevolle stem van God te horen. Je kunt het gratis downloaden, als je tenminste een account hebt aangemaakt. Tenslotte nog een woord van dank aan Adrian Roest, met wie ik dit lied schreef, en die piano speelt op de track. En aan Marieke Sleurink voor het prachtig inzingen van dit lied. Wat doe jij als het tegenzit? Hoe ga je om met God? Heb je woorden om te bidden? Laat je reactie hieronder achter

Deel dit