Hoe nederig (en toegewijd) zijn wij?

Hoe nederig (en toegewijd) zijn wij?

23 oktober 2014 om 06:38

9187510964_39f2033cbd_zVanmorgen las ik in Oswald Chambers'onvolprezen My Utmost For His Highest dagboek.
Ik moest daarbij denken aan de tekst die deze week centraal staat, Micha 6:8. En dan met name over het laatste stukje uit die tekst: nederig de weg te gaan van je God. . Ik weet niet hoe het met jou zit, maar nederig zijn is niet altijd even simpel. Het is soms ingewikkeld. Oswald Chambers prikkelt ons vandaag in zijn dagboek eigenlijk ook over 'nederig de weg gaan van je God'. Hij koppelt het aan toewijding. Gebaseerd op deze tekst:
Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen. Dit alles is het werk van God. 2 Kor 5:17-18a
En dan vraagt hij zich af of iemand ooit kan bereiken dat alles nieuw wordt in zijn of haar leven. Zijn idee?

Toewijding

Dat kan alleen, volgens Chambers, als je je hart volledig overgeeft aan God. Toewijding dus. En hoe herken je toewijding? Een indicatie van toewijding is dat wij Gods zegen minder belangrijk vinden dan God zelf. Dat we dus nederig Gods weg gaan... Vertrouwen op God tot het punt dat God zijn zegen kan ontnemen, zonder dat ons vertrouwen in Hem verdwijnt. Wat maakt dat we dat vertrouwen hebben, en waardoor hebben we het misschien ook niet? Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Deel dit