Het karakter van God

Het karakter van God

17 november 2014 om 06:36

Eén van de mooie dingen van het kennen van bijbelteksten is dat je andere mensen ook kunt bemoedigen met woorden die verder gaan dan onze eigen gedachten. Het lied van deze week is gebaseerd op zo'n tekst. Bemoediging in z'n beste vorm.

Karakter

De woorden van deze tekst zijn opgeschreven door de profeet 'Sefanja'. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. God die verheugd is over mij, over jou. Zelfs 'jubelt'. Ik doe mijn ogen dicht en probeer me het voor te stellen. Jezus bevestigt in het Nieuwe Testament dit beeld van het karakter van God. In Lukas 15 lezen we zelfs drie verhalen waarbij dit de conclusie is. Dan moet het wel heel belangrijk zijn, als Jezus het op drie verschillende manieren illustreert.

Maar we konden toch niet anders dan feestvieren en blij zijn, want je broer was dood en is weer tot leven gekomen. Hij was verloren en is teruggevonden. Lukas 15:32

Deze passage komt uit de bekendste van de drie. Het verhaal van de verloren zoon. Het verhaal dat het liefdevolle karakter van God omschrijft op een treffende manier. Kortom: reden genoeg om deze tekst uit ons hoofd te leren. Voor onszelf en voor anderen. Ik hoop dat het lied erbij helpt. 

Deel dit